Opis produktu
Zamsz w sprayu turkusowy V33 - N Food Colours
Opakowanie: 250 mlKolor: Turkusowy
Barwnik AZO FREE
Symbol: V33 - N
Producent: Food Colours
EAN:
Rezultat zastosowania: efekt jedwabistego zamszu na powierzchni tortów i ciast
Spożywczy barwnik w sprayu Azo Free, do dekorowania i barwienia mas cukrowych, marcepanu, czekolady, pralin, ciast oraz kremów. Barwniki o strukturze drobnoziarnistego zamszu stworzone z barwników (AZO FREE) oraz naturalnych. Do aplikowania na silnie schłodzone powierzchnie nie tylko czekolad, ale również mas cukrowych.
Składniki: gaz nośny: E943a, E493b, E944, masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwniki: E120, E133, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Dozowanie: quantum satis
Przechowywanie: w suchym pomieszczeniu, w temperaturze do 20℃.
Sposób użycia: wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund, rozpylić na pożądaną powierzchnię z odległości 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia, nanosić na zamrożoną (-10℃) powierzchnię musu śmietankowego lub kremu, lub na dobrze schłodzoną (+2℃) powierzchnię czekolady, marcepanu czy masy cukrowej.
Zastosowanie:
- do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i bankietówek bazujących na musach śmietanowych i kremach,
- do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
- do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
- do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej.
Uwagi: zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.
Ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem. Chronić przed bezpośrednim działaniem słońca i przechowywać
w temperaturze nie wyższej niż 50℃. Nie przebijać, nie wrzucać do ognia, nawet po zużyciu. Nie pryskać bezpośrednio na płomień i żar. Chronić przed wszelkimi źródłami ciepła. Trzymać z dala od dzieci. Przechowywać w pomieszczeniu wentylowanym.