Opis produktu
Syrop glukozowy 500 gSyrop glukozowy, płynna glukoza, wykorzystywany m.in. przy samodzielnym robieniu masy cukrowej. Glukoza jest mieszaniną węglowodanów, którą uzyskuje się przez enzymatyczną hydrolizę skrobi pszennej. Jest to gęsty syrop, słodki, jednorodny, bezbarwny do żółtawej barwy. Wykorzystywany w produkcji wyrobów cukierniczych i deserów z kremami i modelowania w mlecznych i czekoladowych masach.
Skład: 100% syrop glukozowy pszenny
Rozpuść (bez dodawania płynów) suche granulki w niewielkim naczyniu metalowym, bezpośrednio nad płomieniem lub w mikrofalówce
(w naczyniu, które wytrzyma temperaturę topnienia np. silikonowym). Można dodać barwnika w żelu.
Obróbka jak w przypadku cukru ciągnionego.
Udekoruj dekoracje z IZOMALTU barwnikami spożywczymi.
Żeby zabarwić całą masę, wymieszaj kilka kropel płynnego barwnika do aerografu z rozpuszczonym izomaltem (należy zachować ostrożność, woda szybko odparuje).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.