Opis produktu
Izomalt isomalt 250 gIzomalt to najlepsza forma cukru do wykorzystania w cukiernictwie.Ma 2 kalorie na gram i jest przyjazny dla diabetyków. Jest biały, krystaliczny i bezwonny.Idealny do dekoracji ciągnionych i ozdabiania artystycznego.
Sposób użycia:
Temperatura topnienia 180°C.
Rozpuść (bez dodawania płynów) suche granulki w niewielkim naczyniu metalowym, bezpośrednio nad płomieniem lub w mikrofalówce
(w naczyniu, które wytrzyma temperaturę topnienia np. silikonowym). Można dodać barwnika w żelu.
Obróbka jak w przypadku cukru ciągnionego.
Udekoruj dekoracje z IZOMALTU barwnikami spożywczymi.
Żeby zabarwić całą masę, wymieszaj kilka kropel płynnego barwnika do aerografu z rozpuszczonym izomaltem (należy zachować ostrożność, woda szybko odparuje).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.